Akupunktur

Akupunktur er en flere tusen år gammel kinesisk behandlingsmetode som har fått stadig mer innpass i Vesten.

Akupunktur innebærer å sette nåler i kroppen på bestemte punkter langs energikanaler (meridianer). Dette benyttes mot en rekke lidelser, og ikke bare mot smerte som det kanskje er mest kjent for. Verdens helseorganisasjon (WHO) har utgitt en rapport inneholdende diagnoser hvor akupunktur har effekt.

Her kan du lese om offentlig godkjenning av akupunktører i Norge.

Det forskes stadig mer på akupunktur, både i Norge og i andre land. Erfaringen man har fra Kina bekreftes stadig gjennom anerkjent forskning. I Norge har man blant annet forsket på skulder- og nakkelidelser i regi av Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) (les omtale hos Tidsskrift for Den norske legeforening, abstract av studien i tidsskriftet Pain, faktaark i PDF-format hos Statens arbeidsmiljøinstitutt). Det er tatt en doktorgrad ved Universitetet i Bergen i kronisk blærekatarr for kvinner (les mer) og det forskes på hetetokter hos kvinner ved Universitetet i Tromsø (les omtale hos Tidsskrift for Den norske legeforening, abstract av studien hos tidsskriftet Menopause).

I tillegg til klassisk akupunktur tilbyr vi øreakupunktur, cupping, moxabehandling og Akupunktur 2000.

Kosmetisk akupunktur er en velvære- og skjønnhetsbehandling som vi også tilbyr. Dette er hovedsaklig for ansiktet, og skiller seg fra vanlig akupunktur ved at man får mange små nåler som kan virke på rynker, linjer og glansen i huden. Dette er et alternativ til innsprøytinger og kirurgi. Anbefalt som en serie på 10 behandlinger fordelt på 5 uker, og så vedlikehold hver 5.-6. uke. Synlig forandring vises vanligvis etter 3-4 behandlinger.